Potraga Stanice Karlovac

Jučer, 30. studenog 2017. u 17:27 HGSS Stanica Karlovac dobila je poziv od PP Duga Resa za pomoć u potrazi za nestalom maloljetnom osobom.

Osoba je zadnji put viđena 30. studenog 2017. oko 15:00 sati. Na teren se upućuje 20 članova HGSS-a 1 potražni pas. Po dolasku na teren zatičemo 9 djelatnika MUP-a, 15 vatrogasaca te 9 lovaca lokalnog lovačkog društva.

Odmah po dolasku ekipe su upućene na teren. Hitnost je bila velika, a vremenski uvjeti loši: hladnoćai kiša. Pregledavano je veliko područje između sela Barilović, Leskovac Barilovički i Belaj dok su policijske ophodnje tragale po prometnicama i izvan tog područja. Kako prvotna potraga nije urodila plodom kreće se s detaljnijom potragom o segmentima.

U svaki segment su upućene ekipe od nekoliko članova HGSS-a, nekoliko vatrogasaca i lovaca te policajaca. Pregledavani su šumski putevi, vodotoci te svi napušteni objekti.

Srećom u 22:27 ekipa HGSS-a javlja kako je nestali pronađen, živ i bez vidljivih ozljeda. Osoba se sklonila se od kiše i hladnoće pod nadstrešnicu među sijeno. Nestali je pregledan te mu je pružena potrebna pomoć u lovačkom domu nakon čega je predan djelatnicima MUP-a i timu HMP-a.

Alati

965