Potraga u općini Saborsko

18. lipnja godine u 14.12 sati od PP Ogulin putem centra 112 zaprimljen je zahtjev za sudjelovanje članova HGSS stanice Ogulin u potrazi za nestalom osobom.

Nestali je 87-godišnjak u prijepodnevnim satima krenuo u šetnju šumom na području Begovca Plaščanskog, zaseok Vezmari sa svojim sinom. Zbog starosti je tijekom šetnje zaostao. Nakon nekog vremena sin  primjećuje da mu nema oca te za istim započinje potragu, no nakon što ga ne uspijeva pronaći obavještava PP Ogulin koja izlazi na teren i putem centra 112 od HGSS Stanice Ogulin, u 14.12, sati traži da se na teren pošalje potražni tim Stanice Ogulin zbog postojanja sumnje da  osoba nije mogla daleko otići od mjesta nestanka.

U 14.40 sati na teren izlazi potražni tim stanice Ogulin, dok je ostalim članovima Stanice  poslana obavijest da je u tijeku akcija i da budu u pripravnosti. Potražni tim započinje pretragu terena tjekom koje osoba nije pronađena te   o istome obavještava pročelnika koji u 16.59 sati poziva spašavatelje u akciju.

U 17.30 sati iz Stanice sa 2 vozila na teren kreće 8 spašavatelja koji na mjesto nestanka dolaze u 18.00 sati te započinju s intenzivnom pretragom terena koja rezultira pronalaskom nestale osobe u 19. 05 sati nedaleko od mjesta nestanka. Nestala osoba je pregledana  i transportirana do kuće u 19.20 sati te nije imala vidljivih ozljeda.

Alati

2480