Potraga za gljivarom na području općine Lekenik

Jučer, 5.listopada, nešto prije 16 sati na dežurni telefon HGSS stanice Novska od strane OKC-a PU dolazi dojava o izgubljenom 75-godišnjem gljivaru s povješću srčanih bolesti.

Ekipa Ispostave Sisak kreće odmah na teren, te započinju potragu u šumi na području sela Dužica. Direktnom komunikacijom s unesrećenim spašavatelji lociraju područje na kojemu bi nestala osoba mogla biti. U 17:15 osoba je pronađena gotovo 3 km zračne linije od mjesta ulaska u šumu, bliže selu Letovanić.

Obzirom da je unesrećeni od jutra bez vode, te je dehidrirao, ne može se kretati zbog jakih grčeva u mišićima. Organiziran je transport iz šume nosiljkom, te je osoba iznesena do HGSS-ova vozila u 18:30 i nakon toga prevezena do obitelji. Akcija u kojoj je sudjelovalo 6 pripadnika HGSS-a, te dva policijska službenika završila je u 19 sati.

I u ovom slučaju pokazala se važnost nošenja mobitela, zbog kojeg je  osoba brzo locirana, no i ozbiljnost preporuke nošenja dovoljne količine vode za piće pri svim aktivnostima u prirodi.

Alati

1849