Potraga za nestalom ženskom osobom na području Drniša

Tijekom tri dana intenzivne potrage ukupno je pretraženo oko 400 ha uz zajednički angažman HGSS-a sa potražnim psima i bespilotnom letjelicom, djelatnika MUP-a, vatrogasaca, obitelji nestale i građana, ali za sada bez rezultata.

Dana 18.12.2017. godine oko 17.30 sati na dežurni telefon zaprimljena je dojava o nestanku ženske osobe (47 godina) iz Drniša koju je prijavio brat nestale. Pokrenuta je brza mobilizacija članova Stanice i potraga u neposrednoj blizini mjesta gdje je osoba zadnji put viđena.

Prvog dana potrage do kasnih večernjih sati, pretraženi su najčešći pravci kretanja nestale osobe uz korištenje informacija dobivenih od djelatnika MUP-a, centra 112 kao i građana uz angažman 17 članova Stanice i dva potražna psa, no bez rezultata.

Drugog dana potrage 19.12., priključilo se i 5 članova HGSS Stanice Split od ranih jutarnjih sati do kasno navečer, te je ukupno u potragu bilo uključeno 22 člana HGSS-a i tri potražna psa, korištena je i bespilotna letjelica, uz sudjelovanje 3 djelatnika MUP-a, 5 vatrogasaca i 3 građana. U ovoj fazi potrage teoretsko područje potrage je bilo podijeljeno na zone, a svaka je pretražena vrlo detaljno.

Trećeg dana potrage 20.12. od ranih jutarnjih sati do kasnih poslijepodnevnih pretraživane su zone te dio kanjona rijeke Čikole bez rezultata. Sudjelovalo je 10 članova HGSS-a (8 Šibenik i 2 Split) i tri potražna psa, 4 djelatnika MUP-a i 5 članova DVD Drniš.

Ukupno je pretraženo oko 400 ha uz zajednički angažman HGSS-a, MUP-a, vatrogasaca, obitelji nestale i građana. Potraga se nastavlja dalje smanjenim intenzitetom do zaprimanja novih informacija.

Alati

1358