Potraga Zarilac

Ronioci Specijalne policije Osijek uz asistenciju požeškog HGSS-a i pleterničkih vatrogasaca iza 11 sati su u ribnjaku u Zarilcu pronašli tijelo 57-godišnjaka koji se u tom jezeru utopio u nedjelju u poslijepodnevnim satima.

U popodnevnim satima, 29. travnja, starija muška osoba krenula je s namjerom da prepliva jezero u Zarilcu, no nakon nekog vremena gubi joj se svaki trag.

U akciju se odmah uključuju vatrogasci DVD Pleternica i JVP PSŽ s gumenim čamcem, a dojavu za akciju dobiva i ronilački klub Požega koji putem 112 traži angažiranje HGSS stanice Požega. Po dojavi se okuplja tim od 3 člana HGSS-a uz 2 ronioca i upućuju se na mjesto nesreće gdje im se priključuje još dvoje članova stanice Požega. Ronoci pretražuju jezero, dok se bespilotnim letjelicama pretražuje područje nesreće. Tijekom noći se analiziraju prikupljeni podaci i priprema nastavak potrage.

Sutradan se u potragu uključuju ronioci HGSS stanice Slavonski Brod. Na terenu su vatrogasci, MUP RH i SJP Osijek. Sve daljnje korake u potrazi koordinira MUP RH. U akciji je kroz cijelo njeno trajanje bilo uključeno ukupno 17 članova HGSS-a iz Stanica Požega te 4 ronioca iz stnice Slavonski brod, a koristili su se i svi ostali raspoloživi resursi poput čamaca, digitalne kartografije i bespilotnih sustava.

Obitelji ovim putem izražavamo iskrenu sućut.

Alati

912