Predblagdanske aktivnosti HGSS Zadar

Zadarski gorski spašavatelji  u petak su odjenuli  odijela Djeda Božičnjaka i spasilačke aktivnosti na kratko zamijenili sudjelovanjem na priredbi namijenjenoj djeci.

Dana 10. prosinca u prijepodnevnim satima, u organizaciji udruge „Promijeni svijet" u zadarskom  Arsenalu održana je božićna priredba za djecu s posebnim potrebama pod nazivom Božić je ljubav.

Priredba je bila namijenjena djeci vrtića s posebnim potrebama Latica iz Zadra, štićenicima udruge Sv. Bartolomej iz Knina, ali su u njoj uživala i djeca iz drugih vrtića, koja su se u velikom broju okupila u Arsenalu.

Priredbu je kao i prijašnjih godina pomogao HGSS Zadar čiji su se članovi spustili s krovne konstrukcije absailajući u odjeći Djeda Božićnjaka, te podijelivši darove okupljenoj djeci i na veliko oduševljenje djece i roditelja, što će i u buduće činiti kako bi svojim specijalističkim znanjem pomogao izmamiti taj dragocjeni dječiji osmijeh bez kojega ovaj svijet nebi bio ono što jest.

Uz navedeno HGSS Zadar je pomogao i uređenju Transfuzijskog kao i Pedijatrijskog odjela Opće bolnice Zadar, što su već tradicionalne predbožićne aktivnosti.

Alati

1912