Sajam sigurnosti i prevencije 2019 - Čakovec

Dana, 24. rujna u organizaciji Policijske uprave međimurske s partnerima Gradom
Čakovcem i Vijećem za prevenciju Međimurske županije, uz podršku Ravnateljstva policije
organizirani je šesti po redu „Sajam sigurnosti i prevencije 2019.“ na sportskim terenima SRC
Mladost u Čakovcu.

HGSS Stanica Čakovec uz pomoć kolega iz Stanice Zagreb i Karlovac tijekom događanja prezentirala je opremu koju koristi služba kao i K9 timove. Tijekom centralnog događanja odrađena je vježba sa scenarijem transporta unesrećene osobe podizanjem, tehnikom protuutega na visinu od 40 metara, a nakon preuzimanja, tehnikom kose prečnice spuštanje unesrećene osobe te predaje iste timu HMP. Na sajmu su izlagale sve službe od izlagača iz državnih i javnih ustanova, preko udruga i pravnih osoba koje se bave prevencijom.

Uz HGSS Stanicu Čakovec tijekom sajma pokazne vježbe pokazali su pripadnici Interventne jedinice policije, zatim je prezentirana vježba izvlačenja i pružanja pomoći ozlijeđenom u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Čakovec, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije. Pod Zapovjedništvom specijalne policije MUP-a održano je spuštanje, dizanje i prelet helikoptera. Održana je i vježba pozivanja članova stožera Civilne zaštite Grada Čakovca u kriznim situacijama putem Županijskog centra 112 gdje je i HGSS Stanica Čakovec aktivno sudjelovala.

Građani koji su posjetili sajam mogli su se na jednom mjestu informirati o tome što Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Ravnateljstvo civilne zaštite i druge službe poduzimaju da bi građanima jamčili sigurnost, kojim se sredstvima i metodama pri tome koriste te dobiti informaciju ili savjet o tome što mogu i sami učiniti da se osjećaju sigurnijim, ali i kako mogu pridonijeti većoj sigurnosti u svojoj sredini.

Alati

781