Spašavanje teško ozlijeđene planinarke na Risnjaku

U 13:50 sati unesrećena je predana timu hitne pomoći kako bi se što hitnije dovezla u KBC Rijeka.

Uslijed pada u vrtaču i klizanja više od 100 metara po ledu, unesrećena je zadobila ozlijede glave, prsnog koša, trbuha i noge. Spašavatelji su se nakon akcije vratili svojim redovnim poslovima.

12:20
Nakon zbrinjavanja i utopljavanja, transport unesrećene planinarke je krenuo sistemima za podizanje iz vrtače, nakon čega  slijedi spuštanje planinarskim putem prema predjelu Cajtiga gdje se nalaze terenska vozila.

11:38
Dva spašavatelja su prije nekoliko minuta došla do unesrećene planinarke koja je prilikom pada otklizala u vrtaču i glavom udarila u stablo. Zbog ozljeda i teškog stanja unesrećene zahtjeva se hitan transport nosilima do terenskog automobila te prijevoz do vozila hitne pomoći. Trenutno se na terenu nalazi devet spašavatelja i dva terenska vozila. Akcija se vodi iz baze Stanice Rijeka. 

Ranije:
U tijeku je akcija spašavanja unesrećene planinarke koja je krečući se planinarskim putem od Cajtiga prema vrhu Risnjaka pala na zaleđenoj površini i otklizala sa staze prilikom čega je zadobila ozlijede glave. Na terenu je osam spašavatelja stanica Rijeka i Delnice.

 

Alati

4050