Spašavatelji HGSS-a na GSS ski utrci na Kopaoniku

Osam spašavatelja HGSS-a posjetili su kolege iz GSS-a Srbije s kojima su tijekom vikenda razmjenjivali iskustva i znanje iz područja spašavanja u zimskim uvjetima.

Gorska služba spašavanja Srbije svake godine tradicionalno organizira godišnju revijalnu ski utrku na Kopaoniku, a cilj utrke je promoviranje sigurnosti i ukazivanje na pravila ponašanja na ski stazama kako u skijaškom centru Kopaonik, tako i ostalim skijalištima u zemlji. Utrka je prilika da se još jednom apelira na zaljubljenike u planine i skijaške sportove na što treba obratiti pažnju kako bi boravak na planini svima ostao u lijepoj uspomeni.

Draž jedne ovakve trke je i u okupljanju svih generacija spašavatelja i zajedničkom druženju, razvoju suradnje i razmjeni iskustava s predstavnicima spasilačkih službi iz susjednih zemalja, koji svake godine u velikom broju sudjeluju u ovoj trci. Ove godine, sudjelovali su spašavatelji iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i, Rumunjske i Bugarske. Za gledatelje trka predstavlja priliku da vide dinamično natjecanje uživajući u skijaškim vještinama predstavnika gorskih službi spašavanja.

Alati

221