Svečano otvorena ispostava HGSS-a u Križevcima

Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Koprivnica prigodnom je svečanošću danas otvorila Ispostavu Križevci.

Svečanost su uveličali predstavnici grada Križevaca, županije Koprivničko-križevačke, prigorskih općina te žurnih službi i zajednice. Ispostava je smještena u prostorijama iznimno aktivnog Planinarskog društva Kalnik, a ključeve prostora voditelju Ispostave Deanu Zemunu uručio je  predsjednik PD Kalnik Dario Banić.

Nazočnima se obratio tajnik HGSS-a stanice Koprivnica Robert Šarec nakon čega su o značaju Hrvatske gorske službe spašavanja govorili župan Darko Koren, njegov zamjenik i zapovjednik Stožera Civilne zaštite županije Ratimir Ljubić, pročelnik HGSS-a stanice Koprivnica Dejan Bojovski i križevački gradonačelnik Mario Rajn koji je, između ostalog, rekao da je otvaranje Ispostave u Križevcima značajan iskorak za Prigorje, posebno zbog zahtjevnog terena u potkalničkom kraju.

Ploču s natpisom Ispostave HGSS-a u Križevcima na pročelju zgrade na Trgu Antuna Nemčića zajedno su otkrili župan Koren, gradonačelnik Rajn i pročelnik HGSS-a stanice Koprivnica Bojovski. U Ispostavi Križevci djelovat će osam dragovoljaca, a s njima HGSS stanica Koprivnica broji 25 članova.

Alati

621