Basic ITLS tečaj

Od 25.-26. studenog 2017. održan je Basic ITLS tečaj za pripadnike HGSS-a u Velikom domu na Platku.

Basic ITLS intenzivan je dvodnevni tečaj sa sveobuhvatnim pristupom znanju i vještinama zbrinjavanja ozlijeđenih osoba namijenjen pružateljima prve pomoći, te različitim profilima spašavatelja.

Na tečaju je sudjelovao veliki broj tečajaca, čak njih 34, te dva člana GSS Srbije, što govori o zainteresiranosti pripadnika HGSS-a za nastavak specijalističkog usavršavanja u području medicine.

Tečaj je vodilo troje instruktora, jedna instruktorska kandidatkinja i jedan asistent iz redova HGSS-a, te još tri instruktora van strukture HGSS-a. Niti jedan kandidat ne mora ponavljati tečaj, što je pokazatelj izuzetne spremnosti kandidata i kvalitetno vodjenog tečaja od strane instruktora.

Potrebu za uvođenjem ITLS sustava u Hrvatsku prva je prepoznala Hrvatska gorska služba spašavanja u namjeri da unaprijedi medicinsko znanje hrvatskih gorskih spašavatelja i unificira postupanje s ozljeđenim osobama u akcijama spašavanja.

Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja je 29. travnja 2008. godine dodijeljena samostalna podružnica – ITLS Hrvatska, čime je HGSS postala vlasnik licence za provođenje certificiranih osnovnih, naprednih i pedijatrijskih ITLS tečajeva za Republiku Hrvatsku.


 

 
Alati

1389