Tečaj skijanja na Sljemenu

Ovaj tjedan na Sljemenu se okupilo 45 članova HGSS-a iz 13 stanica, kako bi usavršili skijanje i pripremili se nadolazeći tečaj  zimskih tehnika spašavanja koji će se održati u veljači.

Unatoč povremenim pljuskovima i sve manjoj količini snijega na Sljemenu, članovi HGSS-a ovih dana sudjeluju na skijaškoj školi koju, kao i obično organizira Komisija za sigurnost na skijalištima HGSS-a. Tečaj je namijenjen članovima HGSS-a i to prvenstveno onima koji će tijekom veljače sudjelovati na tečaju zimskih tehnika spašavanja, ali i svima onima koji žele unaprijediti svoje skijaško znanje.

Na tečaju sudjeluje 45 članova iz stanica Šibenik, Varaždin, Pula, Rijeka, Gospić,  Zadar, Split, Orebić, Dubrovnik, Novska, Požega, Osijek i Vinkovci. Svi polaznici su smješteni u planinarskim domovima Grafičar i Puntijarka, odakle svakoga jutra u devet sati odlaze na vrh Sljemena, a potom pod budnim okom instruktora kreću u savladavanje novih skijaških izazova na  Crvenom ili Zelenom spustu. Do kraja tečaja, koji će se održati do petka, osim savladavanja skijaških likova, polaznici će imati priliku naučiti voziti akiju (nosila koja se koriste za transport unesrećenih u snježnim uvjetima).

Ovogodišnji skijaški tečaj organizirao je Branko Šeparović, a vođa je Ivan Host, dok uz njih sudjeluje i devetero instruktora skijanja Dragan Špehar, Mihajlo Strelec, Danko Škalamera, Alen Račić, Lana Đonlagić, Dalibor Vučić, Nikola Brebrić, Marko Polić i Silvija Domitrović.

Alati

2849