Trening potražnih timova na Malačkoj

Redovni trening za obuku potražnih timova, Komisije za potrage i lavine HGSS-a, održao se u domaćinstvu Stanice Split.

Kako trening za obuku potražnih timova svakog puta gostuje u drugoj Stanici HGSS-a, tako je ovaj mjesec bio rezerviran za Stanicu Split, održavši se od 24.-26.  studenog ove godine.

Osim izvrsne orzganizacije smještaja u Planinarskom domu na Malačkoj, zanimljivih predavanja, treninga u prirodnom okruženju na obroncima Malačke, organiziran je i rad u prostoru napuštenih objekata u Divuljama gdje se održao trening u ruševinama. Uz ruševine, radila se Mantrail obuka i Airscient obuka pasa.

Svakako je vrijedno naglasiti da je posjet zrakoplovnoj bazi Divulje i rad sa helikopterom najznačajniji dio ovomjesečnog treninga potražnih timova. Stanica Split i Komisija za potrage I lavine zahvaljuju zrakoplovnoj bazi što je ustupila svoje vrijeme i resurse kako bi se obuka potražnih timova uspješno izvršila ujedno pokazujući da je naša suradnja na visokoj profesionalnoj razinii.

Na treningu je sudjelovalo 25 potražnih timova HGSS-a uz potražne timove iz susjedne nam Bosne I Hercegovine sa kojima vrlo često i rado surađujemo.

 

 

 

 

Alati

1598