Tri aktivnosti Stanice Orahovica u tjednu iza nas

Tijekom proteklog vikenda spašavatelji HGSS Stanice Orahovica u zoni svoje odgovornosti odradili su uspješno dvije aktivnosti.

U zajedničkoj akciji s Parkom prirode Papuk osam spašavatelja Stanice u subotu je uređivalo lokalitet Rupnica. Rupnica je 1948. godine proglašena prvim geološkim spomenikom prirode u Hrvatskoj. Karakterizira ju jedinstvena morfološka pojavnost vulkanskih stijena u obliku četverokutnog i šesterokutnog stupastog lučenja albitskog riolita. Između ostalog, zbog ovog lokaliteta PP Papuk nosi prestižnu titulu UNESCO Geoparka.

U nedjelju su spašavatelji u Slatini osiguravali međunarodnu biciklističku utrku XCO Bunarić koja se održavala u sklopu Slavonsko baranjske biciklističke lige. Više od šezdeset dobro pripremljenih biciklista uspješno je svladalo sve prepreke zahtjevne šumske staze pa nije bilo potrebe za intervencijom HGSS-a.

Treća aktivnost odnosi se na opsežnu potražnu akciju za slovenskom državljankom na krajnjem jugu Hrvatske na otoku Mljetu, u kojoj su sudjelovali voditelj bespilotne letjelice i dva potražna K9 tima Stanice Orahovica.

Alati

434