U Sisku obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

U petak,  26. Veljače, pod pokroviteljstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u Sisku je održano centralno obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske. Tim povodom održana je svečana sjednica, pokazna vježba i prezentacija opreme žurnih službi.

Na svečanoj sjednici uručene su Godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sustava zaštite i spašavanja, a sjednici je nazočila potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, ravnatelj DUZS Damir Trut sa svojim suradnicima, pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć RH dr. Maja Grba-Bujević, te ostali uzvanici.

U ime Hrvatske gorske službe spašavanja u obilježavanju Međunarodnog dan CZ i Dana  CZ RH sudjelovala je HGSS Stanica Novska koja je na svom izložbenom prostoru prezentirala opremu i tehniku koja se koristi u potragama, spašavanju i transportu unesrećenih osoba. Tom prigodom uzvanicima i zainteresiranim građanima prezentiran je rad u zapovjednom vozilu, te oprema koja se koristi u potragama.

Alati

2309