Uspješna potraga na Banovini

Preko Centra 112, HGSS je 8. listopada u 15.47, dobio dojavu o nestaloj 82-godišnjoj ženskoj osobi koja se odvojila od rodbine u šumi prilikom branja kestena na području sela Velika Gradusa.

Na mjestu nestanka se već nalazila rodbina i prijatelji nestale koji su je tražili od 13h istog dana. Na teren je upućen najbliži tim HGSS Stanice Novska od 4 člana koji se nalazio u kesten šumi u okolici Hrvatske Kostajnice na dežurstvu povodom Kestenijade 2017., dok su u pripravnost stavljeni timovi u Novskoj i Sisku. Na terenu se zajedno s rodbinom i prijateljima nestale nalazila policija.

Budući da je procjenjeno kako će ubrzo pasti mrak, a osoba pije ljekove koji su joj neophodni za funkcioniranje vitalnih funkcija pripradnici HGSS-a odmah  kreću u "bikewheel" potragu. Za to vrijeme timovi iz Siska i Novske kreću na teren. 

Osoba je pronađena u 17:10, živa i neozljeđena. 

Ovim putem apeliramo na sve koji borave u prirodi da ne čekaju, nego da prilikom ovakvih situacija odmah obavijeste centar 112 i policiju, jer je brzina reakcije ključna, a zakašnjela reakcija može ozbiljno ugroziti život nestale osobe. Isto tako molimo da svoje starije i dementne ne ispuštate iz vida i ne odvajate se od njih. Bez obzira koliko dobro znali teren na kojem se nalazite.

Alati

2040