Uspješna potraga na području Radoboja

U utorak 31. srpnja 2018. u 11:34 na dežurni telefon Stanice Krapina zaprimljena je dojava o nestaloj osobi na području Radoboja.

Prema dostupnim informacijama radi se o starijoj ženskoj osobi koja se udaljila sa adrese prebivališta u noći s 30.-31. srpnja u nepoznatom smjeru.

U nepunih sat vremena na lokaciju je stiglo 11 članova Stanice Krapina. Nakon obavljenog razgovora s obitelji i prikupljanja dodatnih informacija, započinje pretraga terena. S obzirom na teške vremenske uvjete na terenu, a uzimajući u obzir hitnost te zdravstveno stanje i dob unesrećene, u pripravnosti su i članovi Stanice Čakovec sa dva potražna tima.

U potrazi osim HGSS-a sudjeluju i članovi DVD-a, lovci, mještani te pripadnici MUP-a.

Na nepristupačnom terenu u 15:55, tim HGSS-a, osobu pronalazi živu i lakše ozlijeđenu. Nakon pružene prve pomoći liječnika Stanice, izvlačenja i transporta, unesrećena je predana hitnoj medicinskoj pomoći na daljnju obradu.

Potrebno je napomenuti kako je uz pravovremenu dojavu o nestanku te požrtvovnosti spašavatelja i ostalih sudionika potrage, uspješno okončana veoma brzo, unatoč velikoj vrućini i nepovoljnim vremenskim prilikama te zahtjevnom terenu. Ova potraga još jednom je pokazala kako su dobra suradnja žurnih službi i pravovremeno pokretanje akcije ključan faktor uspješnosti potrage. Akcija je završena u 17:30 sati povratkom spašavatelja u bazu.

Alati

1296