Vijeće Stanica i Zbor spašavatelja

Protekloga vikenda, 5. i 6. svibnja 2017. godine, održano je Vijeće Stanica i Zbor spašavatelja HGSS u Velebitskom mjestu Krasno uz prisustvo 95 članova HGSS-a.

Domaćin proljetnog Zbora spašavatelja HGSS, po prvi put bila je HGSS Stanica Gospić. Pomoć u organizaciji Zbora,pružila je JU NP Sjeverni Velebit koja je kao svoj doprinos ustupila prostor u upravnoj zgradi za održavanje događanja.

Kako bi prisustvovali Vijeću Stanica, s početkom u 11:00 sati, članovi HGSS-a počeli su se okupljati u jutarnjim satima. Po završetku Vijeća Stanica, uslijedila je pauza za ručak nakon koje je u 17:00 sati započeo Zbor spašavatelja HGSS. Događanje je otvorio pročelnik HGSS-a, Vinko Prizmić, te predložio za radno predsjedništvo pročelnika HGSS Stanice Gospić, Josipa Brozičevića, te profesionalnu djelatnicu HGSS-a, Tinu Roglić. Prije početka svečanog dijela Zbora, prisutnima se obratila ravnateljica JU NP Sjeverni Velebit, Mirjana Javor, koja je iskazala zadovoljstvo ostvarenom suradnjom i interes za njenim daljnjim održavanjem.

Nakon uvodnih riječi pročelnika HGSS-a i ravnateljice JU NP Sjeverni Velebit, započeo je svečani dio skupa pri čemu su dodjeljena priznanja uvaženim članovima HGSS-a. Uslijedio je drugi dio stručnog i savjetodavnog skupa kojega je obilježilo izlaganje stručnih tema koje su prezentirali članovi HGSS-a:
1. Brzina reakcije u akcijama spašavanja Srđan Vrsalović
2. Analiza helikopterskog spašavanja HGSS-a Dalibor Ivelja
3. Priprema projekta AlpINN Re-Safe Robert Jagodić

Po završetku izlaganja navedenih tema, Josip Brozičević, domaćin i pročelnik HGSS Stanice Gospić, pozdravio je sve prisutne i zahvalio se sponzorima koji su pomogli u organizaciji događanja te je sve prisutne pozvao na večeru u Pansion Degenija uz zabavu. Prvi ovogodišnji Zbor spašavatelja HGSS, zatvorio je pročelnik HGSS-a, Vinko Prizmić, u 20:00 sati.

Alati

659