Vikend tečaj prve pomoći za gorske spašavatelje u Paklenici

Nakon još jednog uspješno održanog Tečaja prve pomoći u planinama i nepristupačnim područjima, Hrvatska gorska služba spašavanja bogatija za 23 pripravnika i 3 instruktora prve pomoći!

Od 03. do 05. svibnja 2019.godine u Starigradu - Paklenici, u središtu za obuku pripadnika HGSS-a “Dragan Špehar-Špeco”, održan je tečaj prve pomoći u planinama i nepristupačnim područjima za gorske spašavatelje u organizaciji Medicinske komisije Hrvatske gorske službe spašavanja. Na tečaju je sudjelovalo 23 polaznika iz 11 stanica. Svi polaznici su uspješno završili tečaj i time postali pripravnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Ovo je prvi u nizu tečajeva HGSS-a nakon kojeg slijedi naporan rad i edukacija članova službe kako bi postali izvrsni gorski spašavatelji koji će već sutra biti u službi građana 365 dana u godini.

Čestitamo svim polaznicima tečaja na uspješno završenom tečaju i želimo im uspjeh u daljnjem školovanju u sustavu HGSS-a!

Prije samog tečaja, u četvrtak 02. svibnja, instruktorskom ispitu Medicinske komisije pristupili su spašavatelji Taša Lacković, Sanja Hojsak i Frane Ćosić te ga uspješno položili. Time je Komisija postala bogatija za 3 nova instruktora prve pomoći, koji će uvelike doprinijeti radu Medicinske komisije i same Hrvatske gorske službe spašavanja.

 

Alati

1387