Vježba zrakoplovne potrage i spašavanja ASAR 2017-2

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Valbandonu je od 28. do 29. studenog 2017. održana stožerna vježba zrakoplovne potrage i spašavanja ASAR 2017 – 2.

Na vježbi je učestvovalo dvoje pripadnika Stanice Karlovac i jedan pripadnik Stanice Samobor. Sudjelovali su i predstavnici MUP-a, Oružanih snaga RH, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, HVZ-a, HGSS-a, Hrvatskog Crvenog križa, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, DHMZ-a, Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping te Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Također svojim prisustvom su kao promatrači učestvovali djelatnici iz Državnih uprava i agencija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije.

Cilj vježbe bila je provjera usklađenosti djelovanja sudionika sukladno važećim propisima, koordinacija aktivnosti u pripremi djelovanja i na mjestu događaja zrakoplovne nesreće te provjera važnih procedura za razmjenu informacija između sudionika u pripremi akcije. Vježbom su provjerene procedure za upućivanje sudionika na lokaciju zrakoplovne nesreće te procedure na uspostavi koordinacije na mjestu zrakoplovne nesreće, kao i početku aktivnosti potrage i spašavanja unesrećenih.

 

 

Alati

928