Zavod za hitnu medicinu Krapinsko zagorske županije donirao je 7 AVD uređaja HGSS-u

Ova donacija može se nazvati krunom dosadašnje suradnje. Budući da u radu ZZHM KZŽ automatski vanjski defibrilatori (AVD) više nisu potrebni odlučili su ih donirati HGSS-u, odnosno medicinskoj komisiji HGSS-a.

Suradnja ZZHM KZŽ i nadležne stanice HGSS-a – Stanice Krapine je na visokoj razini. Brojne zajedničke intervencije i vježbe te stručna suradnja dokaz su da je HGSS produžena ruka svake hitne medicinske pomoći. Ova donacija može se nazvati krunom dosadašnje suradnje. Budući da u radu ZZHM KZŽ automatski vanjski defibrilatori (AVD) više nisu potrebni odlučili su ih donirati HGSS-u, odnosno medicinskoj komisiji HGSS-a. Radi se o 7 AVD uređaja koji predstavljaju izrazito vrijednu i sofisticiranu opremu kojom raspolažemo.

Svaki član HGSS-a nakon položene prve pomoći educiran je za rad s AVD–om. Dokaz tome su i do sada dva spašena života zahvaljujući AVD uređajima. Ovom donacijom HGSS-u je omogućena značajna ušteda sredstava koja će sada moći biti uložena u kupnju neke druge prijeko potrebne opreme.

Još jednom se želimo zahvaliti ZZHM KZŽ na čelu s ravnateljem g. Krešimirom Božićem na izrazito vrijednoj donaciji koja će dodatno podići opremljenost HGSS-a i sposobnost za kvalitetnim medicinskim zbrinjavanjem svih unesrećenih.

Alati

536