Završena potraga za dvojicom nestalih ribara

Danas, u subotu okončana je potraga za dvojicom ribara koji su nestali na području sjeverno od Dugog otoka.  U uvali Lojišće u petak poslijepodne pronađena je potonula brodica, a ubrzo potom u blizini otočića Bršćaka i tijelo jednog ribara.

Poziv na potragu HGSS Stanica Zadar zaprimila je putem Županijskog centra 112 u petak u kasnim poslijepodnevnim satima,  međutim kako se dan ubrzo bližio kraju, odlučeno je kako će se u potragu kopnenim dijelom otoka krenuti u subotu ujutro.

U petak navečer napravljen je plan potrage u prostorijama Stanice Zadar, gdje su podijeljene ekipe i potrebna oprema,  kako bi se što prije moglo krenuti u potragu. Tako se u sedam sati  Pomorskoj policiji i Lučkoj kapetaniji u potrazi  pridružilo  šestero  gorskih spašavatelja, dok su još trojica s vozilom bila u pripravnosti stići na Dugi otok trajektom.

Ubrzo po dolasku prve ekipe HGSS-a sa Pomorskom policijom u uvalu Lojišće, pronađeno je tijelo nesretnog ribara, nakon čega je potraga okončana i spašavatelji su se vratili u Zadar.

Alati

1880