Združena akcija potrage Stanice Zadar za nestalim mladićem na Pagu

10. srpnja, utorak, u 14:17 preko centra 112 MRCC je zatražio pomoć HGSS Stanice Zadar u združenoj akciji potrage za nestalom osobom na području Podvelebitskog kanala i paškog arhipelaga .

Zatražena je  pomoć oko potrage sa nestalom mlađom muškom osobom. Kako je u uvali Goričak nasuprot Stare Vase na istočnoj strani otoka Paga pronađen Jet-ski  nestaloga, oko 14h, potraga je bazirana na to područje. Pomorska potraga odvija se u području Podvelebitskog kanala i paškog arhipelaga, gdje su angažirani i kopneni timovi.

U suradnji s DVD Pag, započeta je pretragavrlo teškog terena priobalnog područja sjeveroistočne strane Paga. U 18:20 zaprimiljen je poziv o pronalasku tijela nestale osobe u moru, jugoistočno od mjesta pronalaska jetskija, čime je završena akcija potrage.

U akciji je bilo angažirano 16 članova HGSS Stanice Zadar s dva potražna tima s psima. Pod vodstvom MRCC Rijeka su u akciji još sudjelovali Lučka kapetanija Senja i Starigrada, Policijska uprava Zadarska te HRZ s izviđačkim avionom tipa Pilatus u koordinaciji s Obalnom stražom.

Alati

1463